Școala

Scurt istoric al şcolii

• Şcoala Gimnazială ”Constantin Blănaru” Cornu Luncii (înfiinţată în anul 1926) dispune de 2 corpuri de clădire:
– corpul A cu 8 săli de clasă, 1 cabinet de informatică, 1 minisală de sport, cancelaria;
profesorilor, 1 birou director și 2 birouri ale serviciului secretariat și contabilitate;
– corpul B cu 2 săli grădiniță și 3 săli de clasă;

Cele 2 corpuri de clădire beneficiază de apă curentă, încălzire centrală, grup sanitar modern,teren de sport modern  fiind reabilitate prin Programul Național de Dezvoltare Locală , aprobat de MDRAP, în anul 2015
Învăţământul se desfăşoară într-un singur schimb. Preșcolarii și elevii din ciclul primar provin din localitățile Cornu Luncii, Sasca Mică și Sasca Nouă, iar cei din ciclul gimnazial provin din aceleași localități la care se adaugă elevii din Dumbrava.

În incinta şcolii se află o capelă ortodoxă construită de comunitate, precum şi o clădire, fost punct vamal (canton), ce a fost transformată într-un muzeu etnografic în urma derulării proiectului „Cornu Luncii – istorie vie la graniţa imperiului”.

Şcoala a fost antrenată în evenimente culturale deosebite, remarcându-se în acest sens activitatea „Cornu Luncii – istorie vie la graniţa imperiului” din cadrul PIR, precum şi aniversarea a 90 de ani de la unirea Bucovinei cu România, eveniment la care au participat reprezentanţii CJ Suceava, personalităţi ale culturii din 10 judeţe ale României. Dintre foştii elevi ai şcolii, astăzi personalităţi de marcă, amintim pe scriitorul Constantin Blănaru, prof. univ. Pohoaţă Ionel, eroul revoluţiei Mihailovici Constantin Puiu.

• Şcoala Gimnazială ”Ieremia Valahul” Sasca Mare (înfiinţată în anul 1885) este situată pe un drum comunal betonat, la 8 Km distanţă de şcoala Cornu Luncii.
Corpul de clădire dispune de 5 săli de clasă, 1 cabinet de informatică, cancelarie profesori, beneficiind de apă curentă, încălzire centrală şi grup sanitar modern. S-au finalizat lucrările de construire a unui nou corp de școală care beneficiază de apă curentă, încălzire centrală, grup sanitar modern şi a unui teren de sport cu gazon artificial, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, aprobat de MDRAP, în anul 2015, obiective ce au fost date în folosință, la începutul anului școlar, în data 12.09.2016.Incepand cu anul scolar 2020-2021 elevii beneficiaza de avantajele unei sali de sport moderna ,incalzire,dusuri ,grup sanitar . Învăţământul se desfăşăşoară într-un singur schimb.Dintre foştii elevi ai şcolii, amintim pe generalul Gavriloaia M. Aurel, colonelul Gavriloaia C. Constantin, Gavriloaia C. Aurel, prof. Manolache Ionel, econ. Manolache Violeta,Busuioc Gabriel-medic veterinar.

• Şcoala Primară ”Ioan Grosaru” Păiseni (înfiinţată în anul 1914, corpul actual fiind construit în 1931 şi extins şi renovat în 2003) este situată pe un drum comunal betonat, la 12 Km distanţă de şcoala Cornu Luncii.
Învăţământul se desfăşoară în regim simultan. Şcoala beneficiază de apă curentă şi grup sanitar modern. Absolvenţii clasei a IV-a îşi continuă studiile gimnaziale la Şcoala Gimnaziala Ieremia Valahul Sasca Mare.

Şcoala a fost antrenată în evenimente culturale deosebite , în anul 2008 unitatea şcolară a primit denumirea de „ Ion Grosaru” , după eroul localnic ce a căzut la datorie în Afganistan. Din anul 2016 se organizează Festivalul de poezie IOAN GROSARU , în memoria eroului poet din satul Păiseni.

Dintre foştii elevi ai şcolii, se remarcă subl. p.m. Ioan Grosaru, econ.Ţurcanu Vasile , prof. Luca Ilie, generalul Sandu Constantin, colonel Lozniceru Alexandru, econ. Sandu Mariana, Ancuţa Mihaela, ing. Sasu Gabriela, maior Luca Daniel, econ. Anton Ancuţa, Ancuţa Lucica.

ianuarie 2025
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031