Școala Gimnazială „Constantin Blănaru”
Cornu Luncii​

EDUCAȚIE VIRTUALĂ, EDUCAȚIE DE CALITATE!

Chiar dacă, periodic, școala s-a mutat în mediul virtual, ea continuă să antreneze elevii în activități care privesc viața și dezvoltarea lor personală, dar și pe cele ale semenilor lor.

Săptămâna 16-20 noiembrie 2020 a fost o săptămână plină de evenimente educative: UNICEF ne-a provocat la Cea mai mare lecție din lume; a fost Săptămâna Educației Globale, anul acesta cu mesajul It’s our world. Let’s take action!; iar ultima zi, 20 noiembrie, Ziua Drepturilor Copilului.

Elevii claselor a V-a A și a VI-a A, sub îndrumarea d-lor profesori Acatrinei Irina Roxana și Acatrinei Gheorghe s-au implicat activ în activitățile propuse, dovedind rolul lor responsabil ca cetățeni ai acestei lumi, respect și dorință de implicare în rezolvarea problemelor majore, actuale ale omenirii.

Cei mai mici dintre ei, elevii clasei a V-a au participat la Cea mai mare lecție din lume, propusă de UNICEF, anul acesta despre modalitatea în care ne debarasăm corect și responsabil de măștile de protecție utilizate. Au participat la discuții, au propus soluții, au realizat postere și desene cu scopul de a responsabiliza și celelalte persoane din jurul lor. Cu alte cuvinte, au dovedind că, doar implicându-ne (take action) putem face o lume frumoasă, curată, în care să trăim cu toții. Activitatea s-a încheiat cu completarea unui Quizz (online, propus de UNICEF).

Elevii clasei a VI-a A au cunoscut unele dintre probleme omenirii la ora de limba engleză. Urmând îndemnurile cuprinse în versurile cântecului With my own two hands (Jack Johnson), elevii au identificat soluții prin care toți oamenii, potrivit vârstei lor, pot contribui la crearea unui loc mai bun, mai curat, mai echitabil, mai durabil. Responsabilitatea este a noastră, a tuturor. În a doua parte a activității, elevii au realizat mânuțe pe care au scris mesaje de impact.

Toți copiii au dreptul să trăiască într-o lume mai curată și mai bună pentru a se dezvolta armonios!

Comments are closed.